Papir – mere end opfylder øjet

Vi er omgivet af så meget papir og kort, at det er nemt at glemme, hvor kompliceret det er. Der er mange sorter og kvaliteter af papirmaterialer,, og det er forholdsvis let at få øje på sorterne, men det er langt sværere at få øje på kvaliteter.
Det skal være forstået, at de fleste papir og kort er fremstillet til et bestemt formål, således at majs-flake pakke kan se smart det ikke er tydeligvis noget bestemt til arkiverne. Det er lavet til at se godt ud, men kun en begrænset levetid. Det er også meget billigere at fremstille end høj kvalitet kort.
Papir kan foretages fra en næsten endeløs række af cellulose baseret materiale, som vil omfatte mange træsorter, bomuld og græs eller som papyrus er et eksempel og hvor vi får ordet ‘papir’. Mange af disse er meget specialiseret, men overvægt af papir at gøre har været fra blødt træ og bomuld eller klude, med hovedparten bliver træ baseret.
Papir af træ.
Det skal opdeles i fine tråde for at gøre træ til papir. For det første af kraftfulde maskiner og derefter kogt med stærke syrer såsom kaustisk soda, indtil et fint papirmasse af cellulosefibre er produceret. Det er fra denne pulp, at det endelige produkt er lavet, afhængig af limning sammen af cellulose i lag. En meget lille nøddeskal, at det er essensen af papirfremstilling fra træ. Virkeligheden er dog lidt mere kompliceret. For at give os vores hvidbog og kort beslutningstagere vil tilføje blegemiddel og andre materialer såsom Kina clay og supplerende kemikalier.
Et yderligere problem med træ er, at det indeholder et materiale, der ikke er cellulose. Noget, der hedder Lignin. Dette er afgørende for træet, da det holder cellulosefibre sammen, men hvis det er indarbejdet i den fremstillede papir, det præsenterer arkivarer med et problem. Lignin til sidst bryder ned og frigiver syre produkter i papiret. Dette vil svække bånd mellem cellulosefibre og papiret vil blive skørt og ser hellere brune og careworn. Vi har alle set dette i gamle aviser og billige paperback bøger. Det skønnes, at de fleste papir tilbage bøger vil have et liv på ikke mere end halvtreds år. Ikke hvad vi har brug for vores arkiver.
Da lignin kan fjernes fra papirmassen under fremstillingen er det indlysende spørgsmål ‘Hvorfor er det tilbage i papiret?’ Svaret ligger i faktum, at lignin udgør en betydelig del af træet. Ved at lade lignin i papirmasse kan en ujævnhederne øge hans papir udbyttet fra et træ til ca 95%. At fjerne det betyder et udbytte på kun 35%. Det er klart uøkonomisk at fjerne lignin for mange papir og kort applikationer.
Det betyder selvfølgelig også at lignin gratis papir vil være dyrere, men det er alligevel, hvad arkivar skal kigge efter i hans forsyninger. Der er ingen mening overhovedet i omhyggeligt placere vores værdifulde artefakter i papir eller kort, der kommer til at fremskynde deres død. Syre er særligt skadelige for fotografiske materialer, forårsager dem til at falme og er nogle sager simpelthen forsvinde!
Så hvordan kan vi fortælle et stykke velegnet papir eller kort fra en der er upassende? Du kan ikke gøre det ved blot at kigge, og temmelig skuffende, kan du altid stole på etiketten. ‘Syre gratis’ kan være sandt, for så vidt som en test på papiret kan indikere, at det er et neutralt materiale på dette tidspunkt. Men lignin kan tage år, før det starter den uundgåelige proces med at nedbryde, og under de rette betingelser det vil fremskynde enormt.
Føjes til dette, som jeg har nævnt tidligere, kan papir også indeholde andre materialer tilføjet under fremstillingen som blegemiddel, Kina clay, kemiske whiteners og størrelse. Dette ligner et dystert billede, og det ville være, men for, at der er leverandører, der vil garantere materialet, de sælger. Hvis du ønsker at være helt sikker på, at du gemmer i, eller udskrivning på, er det rigtige materiale, så det sandsynligvis den eneste måde.
I øvrigt, syrer kan migrere fra materiale til materiale. Foring gamle skotøjsæsker med god kvalitet papir med syreindhold gratis vil gøre meget for at beskytte indholdet. Syren vil komme der i sidste ende.
Papir fra Rag.
Papir er også almindeligt lavet af bomuld og rag affald. Dette har fordelen at være lignin gratis, men fordi der er langt mindre bomuld og rag end træer, det også en tendens til at være meget dyrere end træmasse papir. Du vil stadig nødt til at købe fra en pålidelig kilde, da selv rag papir og kort kan indeholde uønskede tilsætningsstoffer.
En pålidelig kilde til kvalitet rag papirer er en anerkendt kunst forhandler. Mange vand farve kunstnere insisterer på at bruge kun fine kvalitet rag papir og pap.
Den vigtigste lektie at lære af denne information er, at du ikke kan stole på indkøb arkivalier fra high street. Den eneste sikre løsning er at købe fra specialiserede leverandører. Det kan koste lidt mere, men i sidste ende vil du vide, at dine vigtige og værdifulde data og billeder har de bedste hjem muligt.

10 comments

  1. I needed to post you that little bit of observation to say thanks once again for your personal marvelous principles you’ve featured in this article. It is quite seriously generous of people like you to give openly just what many individuals might have marketed as an e book to generate some dough for themselves, most notably given that you could possibly have done it if you ever decided. These principles as well served to be a fantastic way to fully grasp other people have similar fervor much like my own to know the truth many more pertaining to this issue. I am certain there are millions of more fun opportunities in the future for individuals who looked over your blog post.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.